5 tips voor het kopen van een tuinkas

09/02/2022

Doorgaans is een tuinkas kopen iets wat je slechts één keer in je leven doet. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, kan het handig zijn om advies te krijgen van een expert. Ben je van plan om binnenkort een tuinkas te kopen? Wij helpen je op weg met vijf tips.

1. Stijl van tuinserre afstemmen op huis of tuin

Om ervoor te zorgen dat jouw tuin een samenhangend geheel vormt, kan je de stijl van je tuinserre afstemmen op die van je huis en tuin. Heb je een strakke, verzorgde tuin en een modern huis? Dan kan je bijvoorbeeld opteren voor een moderne serre die hierbij past.

Lees meer advies over de stijl van je serre in deze blogpost.

2. Opteren voor actiemodellen

Wist je dat je bij Janssens AluSystems keuze hebt uit maar liefst 16 actiemodellen van tuinserres? Elk van deze serres heeft een unieke standaarduitvoering, elk met een eigen stijl en accessoires. Voor ieder wat wils.

Deze actiemodellen zijn bovendien ook voordeliger dan zelf-samengestelde modellen. Neem dus zeker een kijkje naar ons aanbod standaarduitvoeringen.

3. Voldoende groot formaat kiezen

Koop je een tuinkas om je eigen groenten, planten of bloemen te kweken? Dan raden we je aan om een serre van een maatje groter te overwegen. Vanaf je de smaak van het kweken te pakken hebt, is een serre namelijk sneller gevuld dan je denkt.

Een voldoende grote serre zorgt ervoor dat elke plant de ruimte en licht krijgt om optimaal te groeien. Laat je dus niet beperken door een te kleine serre.

4.Weerbestendige accessoires kopen

Een stoeltje of een tafeltje kunnen een een leuke (en handige) toevoeging zijn in een tuinserre. Wil je ervoor zorgen dat de kwaliteit van je accessoires behouden wordt, dan kan je er best kiezen die bestendig zijn tegen UV-stralen, vocht, koude, ….

5.Praktische zaken in orde brengen

Een serre uitkiezen is een leuke ervaring, maar helaas komen hier ook wat praktische zaken bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen voor een stevige fundering, de levering van de materialen in goede banen leiden, enzovoort.

Meer advies betreffende de praktische zaken die bij de plaatsing van een tuinserre komen kijken lees je in deze blogpost.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be