Een klassieke of moderne tuinserre kopen?

05/07/2022

Heb je besloten een serre te kopen, maar ben je er nog niet helemaal uit welke stijl je gaat kiezen? Naast jouw persoonlijke voorkeur, speelt het doel van de serre en de stijl van je huis of tuin ook een rol in het maken van je keuze. We geven je wat inspiratie.

Stijl van je huis

Woon je in een modern huis? Of heb je een prachtige tuin die piekfijn is afgewerkt? Dan past een moderne serre perfect in dat plaatje. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je kiezen voor een grote of kleine gelakte aluminium serre zoals onze Helios Master Victorian of Eos Victorian. Voor een heel strakke look kan je voor zwarte lak gaan. Heb je het liever iets subtieler, dan is donkergroen een optie.

Bij moderne serres zien we de afgelopen jaren een stijgende populariteit van een eenhellendedak (zie foto). Dit geeft een moderne serre net dat ietsje extra qua design en neemt bovendien ook minder ruimte in.

Heb je een iets klassieker huis en een simpele tuin zonder veel toeters en bellen, dan maakt een klassieke serre jouw plaatje compleet. Een klassieke tuinserre wordt vaak gekenmerkt door een victoriaanse nokversiering die de serre heel wat charme geeft.

Wanneer je kiest voor een gelakt model, kan je opteren voor natuurlijke kleuren die zacht ogen en een geheel vormen met jouw tuin. Onze serres Helios Retro en Helios Urban Victorian zijn voorbeelden van klassieke serres.

Doel van je serre

De keuze van je tuinserre hangt natuurlijk ook af van wat je ermee wil doen. Is de serre bedoeld als een soort prieel om enkele stoelen in te plaatsen en te ontspannen, dan kan je kiezen voor een mooi gelakt model zoals die hierboven beschreven.

Wil je in de kweekkas enkel gebruiken om planten in te kweken en is het uiterlijk minder van belang, dan kan je kiezen voor een ongelakt aluminum model. Afhankelijk van hoeveel oppervlakte je ter beschikking hebt voor je planten, kan je beslissen of je een grote of een kleine kweekkas wil kopen.

Een serre kopen bij Janssens AluSystems

Zie je het al helemaal voor je en heb je zelfs al een Janssens AluSystems-serre uitgekozen? Neem dan contact met ons op om je bestelling te plaatsen en meer informatie te ontvangen.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be