De impact van het coronavirus op Janssens AluSystems

19/10/2021

In maart 2020 zette de opkomst van het coronavirus de wereld op z’n kop. Iets waar we tot op vandaag, anderhalf jaar later, nog steeds een impact van ondervinden. Ook bij Janssens AluSystems deed het virus heel wat stof opwaaien.

Groeiende vraag naar tuinserres

De coronamaatregelen en strenge lockdowns zorgden ervoor dat mensen wereldwijd ‘in hun kot’ moesten blijven en massaal de tuin introkken voor ontspanning. Tuinieren werd herontdekt, en serres dus ook.

Als gevolg hiervan zagen we tijdens de zogenaamde ‘coronaperiode’ een verdubbeling van het aantal verkopen, zowel in eigen land als bij onze buitenlandse verdelers. Op een bepaald ogenblik zagen we zelfs een stijging in de verkoop van 300%. De aanvragen stroomden aan hoog tempo binnen waardoor we onze focus hebben moeten leggen op onze actiemodellen.

Om de grote vraag te kunnen bolwerken hebben we extra vaste en tijdelijke werkkrachten in dienst genomen. Met succes! We zijn blijven doorzetten doorheen heel deze drukke periode. We zijn dan ook dankbaar voor de inzet van al onze medewerkers, zonder hen had deze periode er heel anders uitgezien.

Moeilijke bevoorrading

Daarbovenop kampten we wereldwijd met een enorme stijging in de grondprijzen. Ondanks die stijging en de moeilijke bevoorrading, hebben we veel materiaal ingekocht waardoor we de achterstand konden verkleinen en sinds deze zomer probleemloos kunnen uitleveren.

Ook de komende maanden zal er geen probleem meer zijn in de leveringen en worden actiemodellen geleverd vanuit voorraad.

Op naar een bloeiende toekomst

Hoewel de vraag naar serres binnenkort wellicht licht zal dalen, verwachten we dat de zin om te tuinieren zal blijven hangen. Net zoals de vele lessen die wij hebben geleerd tijdens het afgelopen anderhalf jaar. Deze kennis nemen we mee naar de toekomst om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Interesse in het kopen van een serre? Bekijk ons aanbod.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be