Nieuwe serre zelf bouwen of aan een professional overlaten

23/03/2022

Ga je binnenkort een serre kopen? Dan is het belangrijk om even na te denken over de plaatsing ervan. Wil je de serre zelf plaatsen of schakel je best een professional in om problemen te vermijden? Lees hier wat je moet weten voor je beslist.

Wanneer een tuinserre zelf bouwen

Veel mensen kiezen ervoor om hun tuinserre zelf te bouwen om kosten te besparen. Dat is ook perfect mogelijk zolang de uitvoering ervan gebeurt door minstens twee handige harry’s. Ben je zelf niet zo handig, dan kan je vrienden of familie inschakelen in ruil voor lekker eten, dat werkt altijd!

Wanneer je zelf aan de slag wil gaan, raden we je aan om bij de aankoop van je serre even te informeren naar de moeilijkheid van de plaatsing ervan. Een simpele rechthoekige serre zonder al te veel toeters en bellen is bijvoorbeeld het makkelijkst om zelf te bouwen.

Nog een tip die we meegeven: neem de instructies (of de instructievideo) voor de montage volledig door voor je eraan begint. Fouten bij de montage van een serre zijn moeilijker recht te zetten dan bij pakweg een IKEA-meubelstuk.

Zelfbouw van een Janssens AluSystems-serre

Al onze tuinserres worden geleverd met een handleiding voor de montage. In deze handleiding vind je telkens een QR-code die je kan scannen met je smartphone. Via deze code word je doorverwezen naar een 3D-animatie die de instructies visueel weergeeft. Handig toch?

Wanneer een professional inschakelen

Heeft je serre een complexer design (denk aan een T-model) of bestaat het bv. deels uit een muur, dan kan je de plaatsing best aan ervaren vakmensen overlaten. Zo vermijd je fouten en problemen. Als je zelf niet zo handig bent of geen zin hebt in een bouwproject, kan je ook beroep doen op een professional. Let wel op: begin niet eerst zelf te bouwen om dan achteraf iemand in te schakelen. Uit ervaring weten we dat dit in de meeste gevallen niet efficiënt verloopt.

Contacteer ons voor advies

Heb je nog vragen over de montage van één van onze serres? Onze experts staan klaar om je persoonlijk advies te geven. Contacteer ons hier.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be