Overwegingen bij het plaatsen van een serre in een stadstuin

13/04/2022

Woon je in een stad en heb je groene vingers, dan droom je vast van een serre in je tuintje. Dit lijkt misschien niet zo evident, maar het is zeker wel mogelijk. Er zijn een paar zaken waar je over moet nadenken. In dit artikel lijsten we ze even voor je op.

De grootte van je serre

Wanneer je een tuinserre wil plaatsen in een eerder kleine tuin, moet je uiteraard rekening houden met de ruimte die je ter beschikking hebt. Je wil natuurlijk niet dat je serre je hele tuin inpalmt. Meet dus op voorhand goed af hoeveel plaats je vrij hebt voor je serre. Tel er ook 80 cm ruimte rond de serre bij voor de plaatsing ervan.

Op basis van die afmetingen kan je je nieuwe serre vervolgens uitkiezen. Bij Janssens AluSystems kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Helios Urban Hobby of de Helios Urban Victorian. Deze schattige serres passen perfect in een kleine tuin of stadstuin.

De levering van grootschalige materialen

Het is niet enkel belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je ter beschikking hebt in je tuin. Je moet ook op voorhand even nadenken over de grootte van de onderdelen die geleverd zullen worden en hoe je die in de tuin gaat krijgen.

Woon je in een rijhuis zonder toegang tot de tuin langs de straatkant, dan kan de verplaatsing van de materialen een uitdaging worden. Je kan de materialen eventueel door het huis naar de tuin dragen, maar dan moeten ze natuurlijk wel door de deuropeningen passen. Sommige stukken glas kunnen tot wel 2 meter lang of hoog zijn.

Nog een optie is om eventueel bij je buren na te vragen of er een mogelijkheid is om de onderdelen langs hun tuin te vervoeren.

Denk dus op voorhand goed na over je aanpak en meet alles goed af om problemen te vermijden. Lees hier wat je nog moet weten voor de plaatsing van je serre.

Stukje grond in een volkstuin huren

Wordt het toch te moeilijk om een serre in je stadstuin te plaatsen? Dan kan je nog steeds opteren voor het huren van een stuk grond in een volkstuin.

Deze gedeelde tuintjes zijn in de meeste steden terug te vinden. Ze geven stadsbewoners, ook die met beperkte ruimte, de kans om zich uit te leven in de tuin.

De huurprijzen en regels voor deze stukken grond verschillen van stad tot stad. Informeer je dus best even op de website of het kantoor van jouw gemeente.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be