Waarom kiezen voor een tuinserre of tuinpaviljoen

17/11/2021

We spreken van tuinkassen, paviljoenen, orangeries, enzovoort. Maar waarin verschillen deze constructies juist? Wat is het verschil tussen een tuinserre en een paviljoen? En waarom zou je voor het ene kiezen en niet het andere? Alles hangt af van waarvoor je het gaat gebruiken.

Tuinserre kopen voor je moestuin

Zou je graag het hele jaar door groenten, planten of bloemen kweken? Dan is een tuinserre de perfecte oplossing. De glazen wanden en het dak creëren een microklimaat binnenin de serre en zorgen voor veel lichtinval. Hierdoor verleng je de seizoenen en kan je langere periodes kweken doorheen het jaar.

Wanneer de winter achter de rug is, duurt het een tijdje voor het weer warm genoeg is om groenten te kweken. Dankzij het microklimaat in een kweekkas warmt de lucht sneller op, waardoor je er sneller aan kan starten met planten. Een tuinserre biedt dus het hele jaar door een aangenaam klimaat voor je groenten, planten en bloemen. Bovendien beschermt de serre ze ook tegen regen, hagel en wind.

Meubels in een serre

Vaak worden tuinmeubels in een serre geplaatst om het als paviljoen te laten dienen. Hierin wordt dan van de zon genoten, de krant gelezen bij een tas koffie, naar de spelende (klein)kinderen gekeken, enzovoort. Het is echter belangrijk te onthouden dat een serre gepaard gaat met een aantal kenmerken die minder ideaal zijn in de context van ontspanning. Zo blijft de condensatie aanwezig en kan er een tocht of lek komen langs de ramen, de deur of het dak. Dit veroorzaakt een onaangename vochtigheid en koude lucht waardoor je niet optimaal kan ontspannen.

Tuinpaviljoen kopen om in te relaxen

Wil je je serre leuk inrichten met meubels, decoratie en eventueel enkele plantjes? Dan kan je beter opteren voor een paviljoen. Deze open of gesloten overkappingen zijn meer bestemd om ingericht te worden voor ontspanning.

Bij de keuze tussen een open of gesloten model is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat een open model iets meer wind toelaat. Bovendien wordt de warmte ook minder goed behouden dan bij een gesloten model. Een open paviljoen is dus vooral populair in de zachte zomermaanden.

Ze ogen meestal iets eleganter dan tuinserres, komen voor in verschillende stijlen en vormen en beschikken over decoratieve elementen. Bovendien ga je hierbij minder last hebben van condensatie of andere complicaties.

Vraag advies aan onze experts

Twijfel je nog over welke constructie het beste bij jouw doelen en wensen aansluit? Ontvang je graag vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be