Welk type kweekkas kopen voor het telen van groenten

25/05/2022

Zou je graag je eigen groenten of andere plantjes kweken? Dan is een praktische en kwalitatieve serre essentieel. Lees hier waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw kweekkas.

Welke stijl en kleur kweekkas kopen

Wanneer fervente tuiniers op zoek gaan naar een ideale serre om groenten in te kweken, blijkt het praktische aspect belangrijker te zijn dan het esthetische. Er wordt dan ook vaak gekozen voor een simpele aluminium hobbyserre in een ongelakte (zilvere) uitvoering. Dit type serre is voordelig en doet wat het moet.

Is je serre ook bedoeld als stijlvol element in je tuin, dan kan je kiezen voor een mooier afgewerkte serre in moderne of klassieke stijl. Na het kiezen van het model en de afwerking, kan je vervolgens opteren voor zwart of groen lakwerk.

Inspiratie voor het kiezen van een serrestijl lees je in deze blogpost. In principe is de kleur en de stijl van je kweekkas een persoonlijke kwestie, de grootte ervan is eigenlijk een belangrijker aandachtspunt ...

Hoe groot moet een kweekkas zijn

Bij het bepalen van de grootte van je serre, is het belangrijk om de behoeften van je groenten in het achterhoofd te houden. Zo hebben sommige planten zoals komkommer en tomaat voldoende ruimte nodig om in de hoogte te groeien.

Onze kweekkassen zijn beschikbaar in drie verschillende zijhoogtes tussen 1,40 meter en 2 meter. Bij een hoogte van 2 meter, mag je gerust zijn dat je planten genoeg ruimte zullen hebben om te groeien.

Is je kweekkas te klein, dan bestaat de kans dat je planten verstikken en bovendien ook verbranden door het zonlicht op het glas.

Met of zonder (dak)ramen

Ga je groenten kweken in een serre, dan is een goede temperatuurbeheersing essentieel voor een optimale groei. Dakramen zijn de ideale oplossing om je serre van een goede verluchting te voorzien. Dankzij automatische dakramen hoef je zelfs helemaal niet meer om te kijken naar de temperatuur van je serre.

Daarnaast raden we aan om je kweekkas te voorzien van minstens één lamellenraam of een ander raam dat je kan openzetten voor extra luchtcirculatie.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be