Zo weer jij jouw serre tegen de zomerse hitte

31/07/2020

De laatste jaren krijgen we in België alsmaar vaker te maken met warme zomermaanden. Het kwik durft dan wel eens stijgen tot zo’n 25 à 30°C en dat kan gevolgen hebben voor de planten in jouw serre. Overdreven warmte kan ervoor zorgen dat je planten uitdrogen of verbranden. In dit artikel lees je hoe jij deze hitte kan tegengaan.

Schaduwdoek

De beste manier om jouw planten te beschermen tegen de hitte van de zon is het aanbrengen van een schaduwdoek. Deze oplossing kost je wat geld, maar is zeker de investering waard. Een schaduwdoek houdt het sterke zonlicht in grote mate tegen waardoor je planten goed beschermd worden tegen hitte.

Je vindt deze doeken in doe-het-zelf-winkels, tuincentra of bij verdelers van serres.

Ramen witten

Een meer budgetvriendelijke optie is het witten van het dak of de ramen van je serre. Dit kan simpelweg door ze te verven met een mengeling van kalk en water. Dit laagje filtert het zonlicht waardoor je serre minder snel opwarmt.

Witte lakens of hoezen

Met een beetje creativiteit kan je veel bereiken én geld besparen. Zo kan je het dak of de ramen van je serre bekleden met een witte lakens, hoezen of een ander soort bedekking. De witte kleur van de bedekking zorgt ervoor dat de zon optimaal wordt afgeweerd.

Verluchten

De eenvoudigste manier om hitte in je serre tegen te gaan is de ramen en deuren openzetten. Zo kan de lucht beter circuleren en wordt de warme lucht naar buiten afgevoerd.

Vraag advies aan onze experts

Heb je nog vragen over het bouwen of beschermen van een tuinserre? Onze medewerkers zijn experts in hun vak en staan altijd paraat om jou te adviseren. Je kan ons makkelijk bereiken via dit contactformulier.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be