4 redenen om voor een aluminium serre te kiezen

22/10/2021

Overweeg je om een serre te kopen? Dan ga je een materiaalkeuze moeten maken. Tuinserres zijn meestal gemaakt van aluminium, staal, hout of PVC. Al deze materialen hebben hun voor-en nadelen op vlak van duurzaamheid, onderhoud en prijs. Lees hier vier redenen om voor een aluminium tuinserre te kiezen.

1. Strakke en moderne look

Een eerste reden waarom aluminium serres in de smaak vallen is omwille van hun strakke en moderne uitstraling. In tegenstelling tot houten profielen, zijn aluminium profielen slank en ogen ze iets verfijnder.

Wil je voor een op-en-top moderne look gaan, dan kan je kiezen voor een gelakte aluminium tuinserre. Daarnaast vormt de lak ook een extra beschermlaag voor het materiaal. Zeker bij houten en stalen serres is dit laagje aangeraden omdat deze materialen kunnen rotten of roesten.

2. Duurzaam materiaal

Een serre koop je maar één keer in je leven, deze moet dus uiteraard lang in goede staat blijven. Aluminium - in tegenstelling tot hout en staal - is een stevig, weerbestendig en duurzaam materiaal dat perfect intact blijft doorheen de jaren.

Bovendien kan aluminium gerecycleerd worden waardoor de impact op het milieu beperkt blijft.

3. Onderhoudsvrij

Een groot voordeel van een aluminium tuinkas is dat deze heel weinig onderhoud vergt. Het enige wat je hoeft te doen is je kas, zowel de profielen als het glas, één keer per jaar een grondige poetsbeurt geven.

Ook naar de lak hoef je niet om te kijken, want ook deze blijft in goede staat doorheen de jaren. Houten en stalen serres zijn kwetsbaarder voor weersomstandigheden en moeten regelmatig opnieuw gelakt worden.

4. Goede prijs-kwaliteit

We sluiten af met een belangrijke factor bij de aankoop van een serre: de prijs. Ook op dit vlak is aluminium een interessante materiaalkeuze voor een tuinkas. Doorgaans is aluminium namelijk goedkoper dan hout of staal.

In combinatie met de duurzaamheid en lage onderhoudseisen van het materiaal, is aluminium dus zeker een aanrader.

Ontdek alle aluminium serres bij Janssens AluSystems

Helemaal overtuigd van aluminium? Bekijk dan nu ons breed aanbod aluminium serres in verschillende vormen, maten en kleuren. Heb je jouw droomserre gevonden? Neem dan contact met ons op.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be