De beste tijd van het jaar om een kweekkas te kopen

19/01/2022

Sta je te springen om een kweekkas te kopen? Dan wil je waarschijnlijk ook meteen aan de slag gaan met zaaien na de plaatsing ervan. Lees hier wanneer je je serre best koopt of plaatst om er direct in te kunnen vliegen.

De ideale periode om een kweekkas kopen

Als je meteen wil beginnen kweken in je nieuwe serre, kan je deze best eind januari, februari of maart kopen en plaatsen. Ook op financieel vlak is dit de meest interessante periode aangezien sommige fabrikanten dan kortingsacties invoeren.

Hou wel rekening met de levertijden. Actiemodellen kunnen vaak binnen enkele weken geleverd worden, serres op maat durven wat langer op zich laten wachten.

Als je je tuinserre in het begin van het jaar koopt en snel kan laten leveren, is dat ideaal. In geval van langere levertijden, kan het zijn dat je serre te laat in het jaar wordt geplaatst en je het voorjaar (de meest interessante kweekperiode) mist. Dat zou jammer zijn.

Reken dus goed uit wanneer je serre geplaatst zou kunnen worden en wanneer het kweekseizoen begint.

Wanneer best geen kweekkas plaatsen

De minst interessante periode van het jaar om een serre te kopen is de zomer. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur in een serre best hoog oplopen en wordt het moeilijker om deze in te richten.

De zomer ook minder aangeraden omdat er in het najaar niet zo veel te kweken valt. Het najaar is bijgevolg dus ook niet de ideale periode om een serre te kopen en te plaatsen. Nog een nadeel is dat je niet kan genieten van kortingen zoals in het begin van het jaar.

Tip: Wat je wél kan doen is je serre in het najaar kopen en deze pas in februari of maart laten plaatsen. Zo bouw je meteen ook een buffer in voor langere levertijden.

Meer informatie over het plaatsen van een serre vind je in deze blogpost.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be