Welke groenten kan je kweken in een serre?

24/06/2020

We kunnen het niet ontkennen, groenten en fruit smaken het beste wanneer ze uit eigen tuin komen. Door ze zelf te kweken, spaar je geld uit en geniet je van een optimale smaak en uitstekend vitaminebehoud. Benieuwd naar welke groenten je doorheen het jaar kan kweken? Lees hier welke je best kan zaaien in welk seizoen.

Lente

In de lente begint het kwik te stijgen en beginnen de vogels te fluiten. Dit geeft meteen zin om nieuwe plantjes te zaaien. De lente is hét ideale seizoen om groene groenten te planten zoals: erwten, asperges, komkommers, spinazie, prei, sla en boontjes.

Maar ook andere klassiekers zoals wortels, paprika, aubergine, witloof, rode bieten, radijzen of koolrapen kunnen perfect een plekje toegewezen krijgen in dit seizoen.

Deze groenten kan je vervolgens oogsten tijdens de zomermaanden.

Zomer

Een groot deel van de groenten die in de lente gezaaid kunnen worden, kunnen ook perfect in de zomer gezaaid worden. Asperges, komkommers en spinazie zijn hier de uitzonderingen, deze doen het beter bij iets lagere temperaturen.

Naast deze lente-groenten, kan je ook beginnen met de kweek van winterspinazie, kolen, knolrapen en -venkel, pompoenen, courgettes, andijvie, tomaten en selder.

Na enkele maanden groeien, kan je deze gewassen in de herfst beginnen oogsten.

Herfst

De herfst is een iets minder interessante periode om nieuwe gewassen te zaaien. Desalniettemin, is dit wel het seizoen bij uitstek om winterse groenten zoals bloemkool, boerenkool en gewone of winterspinazie te planten. Daarnaast kan je ook radijzen of veldsla zaaien in deze periode van het jaar.

Deze groenten kan je tijdens de winterperiode oogsten en verwerken in jouw hartverwarmende gerechten.

Winter

Duik je in de winter graag je serre in om nieuw leven te creëren? Dan kan je opteren voor verse klassiekers zoals: sla, wortelen, radijzen, spinazie, erwten of prei. Maar ook kervel, witte spitskool en knolselder doen het goed in de wintermaanden.

Deze gewassen gewassen kan je dan in de lente oogsten om er een fris slaatje van te maken.

Start met kweken in een nieuwe serre

Zou jij graag een serre kopen om zelf aan de slag te gaan met het kweken van groenten of fruit? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Dan bekijken we samen welke tuinkas het beste aansluit bij jouw wensen.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be