Welke opties overwegen bij het kiezen van een dak voor je serre

11/05/2022

Bij het kiezen van het dak van je tuinserre komen een aantal - meestal esthetische - keuzes kijken. Welke vorm kies je op basis van je serre? Kies je voor dakramen of niet? Zo ja, hoeveel dan? En hoe zit het met zonwering? Wij geven je wat inspiratie ...

De vorm van het dak

Je zou ervan versteld staan uit hoeveel vormen je kan kiezen voor het dak van je serre. Deze keuze hangt natuurlijk sterk af van de vorm van je serre in het algemeen. De afgelopen decennia waren de standaard vierkante of rechthoekige daken populair.

Tegenwoordig merken we op dat daken met een T-vorm meer en meer in de smaak beginnen te vallen. Dit type dak is iets prijziger, maar ziet er dynamischer uit. Daarnaast bestaan er ook daken met een unieke X-vorm. Ronde daken bestaan ook maar komen heel weinig voor.

Bovendien kan je kiezen tussen een eenhellend- of tweehellenddak. Deze dakstijlen geven je tuinserre nog meer stijl en dynamiek.

Integreren van dakramen

De keuze voor dakramen in een serre is een eerder praktische kwestie. Dakramen zorgen ervoor dat de warmte in een serre kan ontsnappen indien nodig en dat er een gezonde luchtstroom ontstaat.

De meeste Janssens-serres bieden, afhankelijk van het model, de mogelijkheid om tussen één en vier dakramen te integreren. Hoe meer dakramen je plaatst, hoe beter je de temperatuur in de serre kan controleren.

Er bestaan twee types dakramen: manuele en automatische. Dakramen met automatische uitvoering zijn superhandig en zijn niet zo duur. Deze ramen gaan vanzelf open en dicht op basis van de temperatuur in de serre. Of je nu thuis bent of niet, de temperatuur in je serre is altijd optimaal.

Zorgen voor zonwering

In de zomer kan de temperatuur in je serre wel eens hoog oplopen met beschadigde planten tot gevolg. Het kan dus zeker interessant zijn om het dak van je serre te voorzien van zonwering.

Zonwering voor serres komt voor in verschillende vormen, denk aan: gordijnen, vaste schaduwdoeken, een wit zeil of laken, … Je kan er zo creatief mee omgaan als je wil. Daarnaast is het witkalken van het dak ook een optie maar oogt natuurlijk minder mooi. Lees hier al onze tips om hitte tegen te gaan in de zomer.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be