Zo bepaal je de oriëntatie van je tuinserre

23/02/2022

Overweeg je een tuinserre te kopen, dan is het belangrijk om goed na te denken over waar je die gaat plaatsen. De oriëntatie van een serre heeft namelijk een grote invloed op de activiteiten die je erin wil uitvoeren, of dat nu planten kweken of ontspannen is. Lees in dit artikel waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van je serre.

Op basis van de functie van de serre

Wanneer je een hobbyserre gaat plaatsen om planten in te kweken, kies je best een plaats met zoveel mogelijk zonlicht. Bij voorkeur is dat een zuidgerichte oriëntatie in de volle zon. Doordat de zon voor een lange tijd op de serrewanden schijnt, warmt de tuinserre vanbinnen op en bekom je een aangenaam klimaat voor je planten.

Let wel op: in de zomer kan de kweekkas in de volle zon té warm worden. Gelukkig bestaan er verschillende middelen om je planten te beschermen tegen de hitte. Ontdek onze tips in dit artikel.

Is de serre eerder als prieel bedoeld, dan ga je een plaats willen kiezen waar een beetje schaduw is of waarop de zon niet de hele dag schijnt. Zo voorkom je dat het onaangenaam warm wordt en je niet optimaal kan genieten van de rust.

Afgestemd op de omgeving van de serre

Naast de functie van je tuinserre en de oriëntatie van de zon, moet je ook rekening houden met de omgeving waarin je de serre plaatst. Denk bijvoorbeeld aan een hoge muur langs de serre die het licht tegenhoudt, een kleine boom naast de serre die later voor veel schaduw zal zorgen, het hek van de buren dat vervangen kan worden door een hogere, …

Naast de functie van je tuinserre en de oriëntatie van de zon, moet je ook rekening houden Maak dus beredeneerde keuzes om ervoor te zorgen dat jouw tuinserre net zoveel zonlicht krijgt als jij wil.

Vraag advies aan onze experts

Heb je nog vragen over een tuinserre of de plaatsing ervan? Stel ze dan aan onze medewerkers, zij helpen je met plezier verder.

Janssensalusystems
  • Gegevens
  • Mechelsesteenweg 388
  • 2500 Lier

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

Janssens NV © 2024
powered by chuck.be